Planen

Redan när jag åkte hade jag en någotsånär utstakad, och tidsbegränsad plan. Jag tänkte se detta som ett projekt och återvända till Sverige inom ett halvår med option på att stanna om det råkade gå sanslöst bra.

När jag åkte hade jag ingen hembiljett bokad men den är nu bokad till den 14:e april. Jag kommer att mellanlanda i Dubai och hälsa på en kompis och är i princip inte hemma förrän i maj. Jag är då bara hemma i en dag innan jag åker till Mexico i 14 dagar för en kompis bröllop. Jag är i princip alltså inte hemma förrän i mitten av maj.

När jag kommer hem kommer jag inte att fortsätta som egenföretagare och med hemsidor på heltid. Jag kommer att söka jobb som är mer i linje med min utbildning. Jag är tex mycket sugen på att jobba med ultraljud och medicinsk laser (mejla mig gärna med tips). Med stor sannolikhet kommer jag att göra detta i Stockholm då jag har vänner och lägenhet här men det har ju uppenbarligen inte hindrat mig tidigare från att åka utomlands. Chansen finns alltså att jag gör detta utomlands, är lite sugen på Norge eller Tyskland.

Att inte fortsätta som egenföretagare kan kanske låta som hyckleri eftersom jag tycker det är så roligt men det finns anledningar:

  • Det är inte så utvecklande och stimulerande i längden – inte tillräckligt utmanande helt enkelt.
  • Jag kan inte leva på det jag tjänar på hemsidorna i Sverige eller något annat västland.
  • Även om jag  kanske kommer göra min karriär som egenföretagare någon gång så vill jag se mer, och lära mig mer, av företagsvärlden som anställd först.
  • Det är i längden för ensamt

Leave a Reply