Bakgrund

Är du ny läsare av den här bloggen kan det kanske vara lite intressant att läsa bakgrunden till den här bloggen och mig själv.

Jag heter alltså Christoffer och är 28 år. Jag tog examen hösten 2005 från Lunds Tekniska Högskola och har med mig en civ ing-examen i Elektroteknik (medicinsk teknik) och en examen i psykologi.

Under min studietid bodde jag en hel del utomlands: Jag arbetade en sommar i Slovakien, pluggade ett år i Kansas (USA) som utbytesstudent och bodde ett halvår i Ecuador för mitt exjobb. Du kan läsa resedagböcker från dessa resor här.

Efter examen flyttade jag tillbaka till Stockholm, köpte en lägenhet och jobbade i två år, mestadels som Pre sale engineer på ett IT-företag på Kungsholmen. Runt 2005 började jag också med att göra hemsidor på fritiden men jag gjorde ingenting motsvarande på mitt jobb.

Jobbet var till en början riktigt roligt men efter ett tag slutade jag lära mig nytt, de utlovade resorna runt världen uteblev och jag började hamna i en nedåtspiral.

Samtidigt som denna nedåtspiral så gick hemsidorna bättre och bättre (relativt sätt). Jag hade sedan 2006, under en resa i Sydostasien, börjat överväga möjligheten att jobba med hemsidorna från ett billigt land. Detta kändes dock som en utopi som inte fanns på kartan, jag skulle ju göra karriär, inte fly fältet!

Jag har dock läst en hel del böcker om personlig utveckling och de hjälpte mig att få klarhet i vad jag verkligen ville få ut av mitt liv. Jag insåg att risken med att ta detta steg i princip var mindre än att stanna kvar. Skulle jag stanna kvar skulle jag bli sämre på vad jag gjorde, få mindre ansvar, göra sämre ifrån mig och få en sämre självbild. Skulle jag åka var den enda riktigt stora risken att jag skulle få vara arbetslös ett tag när jag kom hem.

Till min mors stora förskräckelse (därav titeln på bloggen) så valde jag att inte ta tjänstledigt utan att faktiskt säga upp mig. Detta dels för att få större hävstångseffekt på mitt beslut och dels för att jag egentligen ville byta bransch till det jag pluggat.

Företaget jag arbetade för var dock ett litet entreprenörsföretag där hela ledningen varit med om att starta företaget – entreprenörskap uppmuntrades alltså. Vi skiljdes åt under positiva tongångar och jag kommer även eventuellt att konsulta på distans för mitt gamla företag.

När jag egentligen hade rett ut allt och övervägt risker fram och tillbaka krävdes bara småsaker för att få mig att verkligen ta steget, som ett erbjudande om flygresa till Thailand för 3 500 kr.

Leave a Reply